Doe mee met onze Cheeseburger Actie!

Deze speciale dag mag je niet missen: Internationale Cheeseburgerdag! Elk jaar op 18 september vieren mensen over de hele wereld deze smakelijke burger die diep geworteld is in de Amerikaanse fastfoodcultuur. Doe mee met onze actie op Instagram en Facebook en win onbeperkt cheeseburgers eten voor jou en 3 vrienden!

De geschiedenis van de cheeseburger

De geschiedenis van de cheeseburger begint tijdens de eerste dagen van de Amerikaanse fastfoodcultuur. De term “cheeseburger” werd voor het eerst officieel gebruikt in de jaren rond 1920.

Volgens sommigen is de cheeseburger ontstaan door Lionel Sternberger. Hij was een jonge tiener die in 1926 werkte in een restaurant genaamd “The Rite Spot” in Pasadena, Californië. Het verhaal gaat dat hij per ongeluk een plakje kaas op een hamburger liet vallen en het idee kreeg om het zo te serveren. De gasten van het restaurant bleken er dol op te zijn, en zo werd de cheeseburger geboren.

Een andere verhaal is dat de cheeseburger ontstaan is bij fastfoodrestaurant “A&W” in 1921. Ze claimden dat zij als eersten in 1934 de cheeseburger aan hun menu toevoegden. Hun versie van het verhaal vertelt dat klanten constant vroegen om een plakje kaas op hun hamburgers, waardoor ze de cheeseburger op het menu hebben gezet.

Hoe het ooit ook begon, de cheeseburger groeide snel in populariteit en verspreidde zich in de Verenigde Staten en uiteindelijk over de wereld!

 

De internationale Cheeseburgerdag

De oorsprong van Internationale Cheeseburgerdag is mysterieus maar het idee is helder: de liefde voor deze heerlijke burger samen vieren. Geniet van je cheeseburger met de toevoeging van sappige tomaten, knapperige sla, rode uien, augurken en een vleugje mayo. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Burgers bij Lot66Breda

Hoewel de cheeseburger oorspronkelijk uit Amerika komt, heeft het gerecht zijn weg gevonden naar plekken over de hele wereld. Van streetfoodkraampjes tot haute cuisine restaurants, de cheeseburger blijft grenzen overschrijden en harten veroveren. Bij Lot66 Breda kun je al vanaf €9,00 p.p. genieten van onze eigen unieke grote overheerlijke burgers. Je kunt deze los of als compleet menu bestellen.

Win onbeperkt cheeseburgers eten voor jou en 3 vrienden!

Om internationale Cheeseburgerdag geven wij je nu de kans om onbeperkt cheeseburgers te eten voor jou en 3 van je beste vrienden!

Wat moet je doen om kans te maken? 

  • Like onze Cheeseburger Actie-post op onze Instagram of Facebook en volg ons.
  • Tag 3 vrienden met wie je onbeperkt cheeseburger wilt eten.
  • Deel de post op je eigen tijdlijn of Insta story.

Op 18 september zullen we één gelukkige winnaar willekeurig selecteren en bekendmaken via een persoonlijk bericht.
Eet smakelijk en veel succes!